Waar let je op bij het vergelijken van schilders?

Heeft je huis een nieuw likje verf nodig? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar een geschikte schilder voor jou. Maar waar let je op bij het vergelijken van schilders? Er zijn meer dan 10.000 schilders actief in Nederland. Je wilt niet te veel betalen voor een schilder. Door je te verdiepen in meerdere schilders voorkom je dat je teveel gaat betalen. 

Lees in deze blog waar je op moet letten bij het vergelijken van schilders en de kosten van verschillende schilders.

Tips voor het vergelijken van schilders

Bij het vergelijken van schilders zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het is verstandig om op de volgende punten te letten:

  • Kijk goed naar de prijs van de schilders. Elke schilder heeft een andere prijs. Let daarom goed op of de schilder binnen je budget past. Let hierbij ook op hoe de prijs is opgebouwd. Doe dit door verschillende offertes te vergelijken. Op zoek naar een schilder in de buurt van Friesland? Kijk op de https://www.de10beste.nl/schilders/friesland/  voor meer informatie.
  • Kijk goed of de schilder kwalificaties en keurmerken heeft. Er zijn verschillende keurmerken waar je naar kunt kijken bij de zoektocht naar de beste schilder, zoals het keurmerk De Betere Schilder, de AF erkende schilder of het VGO-keurmerk. Deze keurmerken garanderen meestal kwaliteit en garantie van het werk.
  • Let goed op de garantievoorwaarden. Mocht er iets misgaan, dan ben je altijd gedekt voor de situatie. Let daarom goed op de garantievoorwaarden van de schilder. Dit kan je een hoop kosten schelen.
  • Kijk naar de reviews van de schilder. Het is belangrijk dat de kwaliteit van de schilder goed is. Kijk daarom naar eerdere beoordelingen van de schilder. Dit geeft je een indicatie van de kwaliteit.

De kosten van een schilder in Friesland

Ben je op zoek naar een schilder in de buurt van Friesland? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten hiervan. Over het algemeen kan je de volgende kosten verwachten bij het inschakelen van een schilder:

  • Voor buitenschilderwerk moet je danken aan €35,- tot €40,- per m².
  • Voor binnenschilderwerk moet je denken aan €30,- tot €35,- per m².
  • Voor sauswerk moet je denken aan €10,- tot €15,- per m².
  • Voor spuitwerk moet je denken aan €6,- tot €10,- per m².

Het kan ook zijn dat je een schilder per uur moet betalen. Het gemiddelde uurtarief van een schilder is €30,- tot €45,-. Wanneer je een winterschilder inschakelt is dit goedkoper, omdat een schilder in de winter meestal minder werk heeft. Een winterschilder kost gemiddeld €25,- tot €35,-