Tips voor de geschikte verf

Afhankelijk van de expertise die je hebt, is het lastig om in te bepalen welke verf nou geschikt is voor jouw specifieke bouw- of klusproject. Naast je expertise is ook je ervaring en soort klusproject een belangrijke factor in het kiezen van de juiste verf. Maar hoe weet je nou dat je de geschikte verf hebt gekozen en hoe kies je überhaupt een verf? Het simpele antwoord hierop is: vraag advies bij een verfgroothandel. Zij zijn de experts op dit gebied, hebben een uitgebreid assortiment en kunnen jou adviserend van de geschikte verf voor jouw specifieke project. In deze blog lees je een aantal tips over hoe jij de geschikte verf kiest voor jouw klusproject.

Beschrijf het soort project

Bouw- en klusproject zijn er in alle soorten en maten. Vaak zijn ze complex, op maat, binnen of buiten en groot of klein. Wanneer je opzoek bent naar een verf voor je project, is het van belang dat je goed kunt beschrijven wat voor soort project het is. Waar dient de verf voor gebruikt te worden, wat is de ondergrond waar de verf op moet komen en hoe groot is het oppervlak? Met name de ondergrond is van belang. Dit heeft namelijk te maken met de hechting tussen de verf en het oppervlak. Is het bijvoorbeeld een robuust bouwproject, dan zijn bouwverven geschikt. Is het een industriële stalen constructie, dan is een coating weer beter. Een verfgroothandel heeft dus veel informatie nodig om het beste advies op maat te kunnen geven over de geschikt verf of coating voor jouw specifieke klusproject.

Wat is het budget?

Het liefste wil je uiteraard het beste van het beste. Het gaat immers om de finishing touch van een project of wellicht is het voor een belangrijke klant die je tevreden wilt houden. Daarbij is het voor een advies belangrijk om te weten wat het budget is. Het advies wordt daar onder andere op aangepast. Vaak is het zo dat bij professionele bedrijven er meer budget is waardoor daar vaak de duurdere en betere verven worden aanbevolen. Een hobbymatig bouwproject heeft vaak minder budget en de belangen zijn daar minder groot.