Glasweefselbehang

De laatste trend in wandbekleding is glasweefsel behang. Glasweefsel is van een hoogwaardige kwaliteit en heeft een speciale voorbehandeling ondergaan, hierdoor laat het zich zeer goed verwerken. Het is sterk en kan zonder inweektijd op de wand worden aangebracht. Doordat het kleine oneffenheden in de ondergrond verbergt, zal het resultaat perfect zijn. Glasweefsel is toepasbaar als ondergrond voor bijna elk type muurverf en verschillende andere verftechnieken.

Nieuwbouw

In het geval van nieuwbouw is glasweefsel een uitstekende keuze, omdat nieuwe muren de neiging hebben om tot zes jaar na de bouw scheuren te vertonen. Dit is voor glasweefsel veel minder problematisch omdat het scheuroverbruggend is. Ook kan het vaak achteraf op een gescheurde muur direct op de onderliggende laag worden aangebracht. Frieslandschilders heeft zich gespecialiseerd in het aanbrengen van glasweefsel behang en verzorgd dit jaarlijks bij vele particulieren en bedrijven.

Verschillen glasweefselbehang en glasvliesbehang.

Het verschil tussen glasweefselbehang en glasvliesbehang is dat glasweefselbehang meerdere motieven kent. Enkele voorbeelden hiervan zijn het standaard ruitje, het wavelmotief of de spachtelputz / spackspuitwerk variant. Glasvliesbehang daarentegen kent enkele varianten. Echter hebben deze allen een zeer fijne structuur.
Daarnaast worden glasweefselbehang en glasvliesbehang meestal aangebracht vanuit een ander oogpunt. Het glasvliesbehang werd oorspronkelijk ontwikkeld en toegepast voor de restauratie van gescheurde plafonds. Tegenwoordig zie je het vaak terug op wanden voor een strakke afwerking. Glasweefselbehang vindt men hoofdzakelijk alleen terug op wanden en zelden op plafonds.