Glasvliesbehang

Glasvliesbehang kent een aantal voordelen. Zo is het materiaal uitermate geschikt voor een superstrakke en gladde afwerking van wanden en eventueel ook plafonds. Glasvliesbehang is zeer dun en wordt veelal gebruikt bij de restauratie van oude plafonds met veel scheuren. Bovendien werkt het glasvliesbehang brandvertragend. Voor een duurzame en functionele strakke afwerking bent u bij Frieslandschilders aan het juiste adres!

Ondergrond

Het aanbrengen van glasvliesbehang is specialistenwerk. Glasvlies kan uitsluitend worden aangebracht op een geheel vlakke en strakke ondergrond. Gezien de fijne kwaliteit, bestaat de kans dat oneffenheden in de ondergronden zichtbaar worden. Frieslandschilders zorgt te allen tijde dat de ondergrond geschikt is voor het aanbrengen van glasvliesbehang. Is de ondergrond absoluut niet geschikt voor het glasvliesbehang, zullen de wanden moeten worden gestuct.

Werkwijze

Anders dan bij gewoon behang, lijmt men bij het glasvlies de wanden in en wordt het hierna op de wand of het plafond aangebracht. Nadat alle wanden en plafonds zijn beplakt, kan het glasvliesbehang voorzien worden van elk gewenste kleur.

Verschillen glasweefselbehang en glasvliesbehang.

Het verschil tussen glasweefselbehang en glasvliesbehang is dat glasweefselbehang meerdere motieven kent. Enkele voorbeelden hiervan zijn het standaard ruitje, het wavelmotief of de spachtelputz / spackspuitwerk variant. Glasvliesbehang daarentegen kent enkele varianten. Echter hebben deze allen een zeer fijne structuur.
Daarnaast worden glasweefselbehang en glasvliesbehang meestal aangebracht vanuit een ander oogpunt. Het glasvliesbehang werd oorspronkelijk ontwikkeld en toegepast voor de restauratie van gescheurde plafonds. Tegenwoordig zie je het vaak terug op wanden voor een strakke afwerking. Glasweefselbehang vindt men hoofdzakelijk alleen terug op wanden en zelden op plafonds.